Полагањем венаца на спомен обележја погинулим ратницима у Другом светском рату 10. октобра од 12 часова,  испред зграде општине,  обележено је седамдесет пет година од  ослобођења општине Барајево.

На споменик палим борцима у ратовима од 1912-1999. године, венце су положиле делегације Градске општине Барајево, делегације Градског одбора СУБНОР-а, општинског огранка УБНОР-а Барајево, Гроцке, Сопота и Сурчина, секције 6. личке дивизије, Удружења потомака ратника 1912-1920 и ,Удружења „20. децембар“. Председник општине Слободан Бата Адамовић обраћајући се присутнима на почетку свог излагања цитирао је српског нобеловца Иву Андрића: “Људи умиру два пута: једном када физички умру, а други пут када људи престану да говоре о њима“ и тиме подсетио на обавезу да не престанемо да се сећамо наших јунака који су положили своје животе на олтар отаџбине“. Чланови делегације секције 6. личке дивизије уручили су председнику општине Барајево захвалницу због изузетне сарадње коју наша општина има са борачким организацијама.

Обележавање ослобађања наше општине у Другом светском рату завршено је одржавањем свечане Академије у Дому културе Барајево.