И овог лета, Центар за културу Барајево обрадовао је своје грађане најавом манифестација за Барајевско културно лето које су предвиђене да се одрже сваког четвртка од 13. јуна до 22. августа у порти цркве у Барајеву.

  1. 15. августа одржана је представа „Нисам луд да умрем гладан“.

Радња комада смештена је у подруму месаре, где су се Жак и Жан нашли заробљени након огромне атомске катастрофе,  срећни што су преживели детонацију, и при том су затрпани изобиљем херметички затворених конзерви хране. Убрзо следи моменат отрежњења: схватају да су изгубили отварач за конзерве! Они су свесни да немају шансу да преживе у датим околностима, због тога им је црни хумор врло драгоцен. Јер, ко је луд да умре гладан. Реч је о духовитом приступу најцрњим стварима, комедији са дубоком, филозофском поруком, коју је написао Виктор Лану 1973. године. Представа је веома актуелна, с обзиром на нуклеарне претње широм света.

У овој црнохуморној  дуо драми играју двојица младих, сјајних глумаца Бранко Јанковић и Жарко Степанов који су добрим тумачењем ликова све време држали радњу представе живом. Својом игром са кловновским елементима Јанковић је насмејао гледаоце до суза. Публика је глумце наградила громогласним аплаузом.