И овог лета, Центар за културу Барајево обрадовао је своје грађане најавом манифестација за Барајевско културно лето које су предвиђене да се одрже сваког четвртка од 13. јуна до 22. августа у порти цркве у Барајеву.

  1. августа одржан је мјузикл за децу „Маштошумске питалице“.

Вила Ружана и Вила Ката су сестре близнакиње, али пооотпуно различите – једна је добра, а друга неваљала. Ката се спрема за прославу рођендана и добијање највеће вилинске моћи, док Ружана за то време ради неке своје, по обичају, ружне ствари. Убрзо се појављује патуљак Џин Џони који треба да им да њихове нова вилинска имена и највећу моћ, али ту се ствари закомпликују. Џин Џон им открива да ако Ружана не промени своје понашање и убудуће не буде добра, постаће једна од најозлоглашенијих вештица вилинског света. У решавању овог проблема, наши јунаци ће помоћ потражити у Вилинској енциклопедији.

Циљ је био да кроз представу истакне важност образовања и учења, као главног покретача свих наших идеја. Живимо у времену у ком нам брзина живота и велики број обавеза ретко дају могућност да на миру седнемо и прочитамо неку интересантну књигу или послушамо добру музику, ова представа истиче вредност тога, као суштине живота. Представа је изузетно интеркативна, деца учествују, помажу да наши глумци дођу до свог циља, решавајући загонетке које су између њих и успеха.

Играју: Моника Ромић (вила Ружана)
Славица Љујић (вила Ката)
Никола Угриновић (патуљак Џони)